Ще се включи Беларус във войната в Украйна? В сряда в

...
Ще се включи Беларус във войната в Украйна? В сряда в
Коментари Харесай

Беларус започна внезапно мобилизационно учение на населението

Ще се включи Беларус във войната в Украйна? 

В сряда в Беларус стартира неочаквана инспекция на бойната и мобилизационната подготвеност на една от войсковите елементи на Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана, оповестиха от пресслужбата на Министерството на защитата на страната, представени от ТАСС, съобщи news.bg.

" Днес в сходство с проекта за подготовка на Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана започна внезапна инспекция на бойната и мобилизационната готовност на войскова част 06752 (50-а смесена авиобаза - бел. ТАСС), която ще се организира в границите на един месец, " означиха от Министерството на защитата.​​​​

От отбранителното ведомство прецизираха, че по време на инспекцията ще бъдат отработени редица въпроси, " главните от които ще бъдат мобилизацията на резрвисти и възобновяване на уменията на военнозадължените, извеждането от предпазване на военна и специфична техника за инспекция на бойната й подготвеност ".

Припомняме, че на 23 септември, два дни откакто съветският президент Владимир Путин разгласи частична готовност за своята военна акция в Украйна, беларуският президент съобщи, че в страната му не се възнамерява готовност.

По думи на Лукашенко съперниците на режима му " популяризират разнообразни погрешни клюки " в това отношение.

Той бе безапелационен, че Беларус сигурно ще отговори на възможни закани и опити за осъществяване на терористични актове.

Президентът разясни, че за задачата постоянно се организират разнообразни учения, в това число и с присъединяване на армията и националната милиция, с цел да бъдат хората наясно със отговорностите си и да имат нужните военни умения.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР